Yhteystiedot

Uuden Ajan Mummonmökit Ay
c/o Mikkolan Pytinki
Keskitie 5
36760 Luopioinen

Voit antaa palautetta tai ottaa yhteyttä sivuilta löytyvän yhteydenottolomakkeen tai muiden yhteystietojen kautta.

Ota yhteyttä jos olet kiinnostunut nykyaikaisista mummonmökeistä, tai muuten vaan!

Pertti Toivari (& Co)

Mummonmökkien rakentamisesta

Uuden Ajan Mummonmökit Ay ei toimi hankkeissa rakennuttajana eikä rakentajana vaan suunnittelukonsulttina ja avustavana asiantuntijana rakennushankkeessa.

Tehdyt mummonmökit on rakennettu yhteistyössä paikallisten urakoitsijoiden, kirvesmiesten ja tavarantoimittajien kanssa. Avustamme tarvittaessa rakentajien ja muiden yhteistyötahojen kokoamisessa rakennushankkeen ympärille. 

Mummonmökit voidaan rakentaa pitkästä puutavarasta tai ne voidaan toteuttaa precut-rakentein määrämittaisesta puutavarasta, elementtirakenteisina tai kokonaisina talopaketteina.

Mökit voidaan rakentaa, kuten nykyään usein toivotaan, "avaimet käteen" -valmiiksi. Mökit voidaan rakentaa myös tilaajan haluamaan valmiusasteeseen, jolloin rakennuttaja voi itse viimeistellä kotinsa haluamallaan tavalla (esim. tehdä itse maalaustyöt, tapetoinnit ym.)

Mummonmökit rakennetaan ekologisin periaattein, käyttäen hengittäviä rakenteita. Eristykset ja tiivistykset tehdään huolellisesti.

Mökit rakennetaan matalaenergia -periaattein, joten ne täyttävät tämänhetkiset lämmöneristysvaatimukset ja energiansäästötavoitteet. Mummonmökki ei ole passiivitalo, koska mielestämme suomalaiseen pientaloon kuuluu puulämmitys, etenkin maaseudulla! Uusiutuvan puuenergian käyttö lämmitykseen ei lisää (oleellisesti) maapallon hiilirasitusta, koska metsien kasvu toimii kompensoivana hiilinieluna. Ja puuta Suomessa riittää!

Mökeissä on varaava tai kiertoilmatakka, puuliesi ja lämpöä varaava tiilipiippu. Koneellisessa ilmanvaihdossa on lämmön talteenotto (myös luonnollinen ilmanvaihto on mahdollista tietyin erityistoimin). Peruslämmityksenä on esim. sähkö, maalämpö tms. Mökit voidaan myös varustaa ilmalämpöpumpulla.

Rakentamismääräyksiä uudistetaan ja mm. energiatehokkuusvaatimuksia kiristetään kaiken aikaa. Uusienkaan määräysten soveltaminen mummonmökkirakentamiseen ei tuota ongelmia. 

Lisätietoa energiatehokkaasta rakentamisesta ja uusista määräyksistä löytyy esim.  www.energiatehokaskoti.fi   

 

Ensimmäiset mummonmökit on rakennettu paikalla pitkästä puutavarasta (kuva alla).

 

mm1-runko2_nettiin.bmp